Telefon Açıkken Şarj Olmuyor

Telefon açıkken şarj olmuyor ve bu sorun konusunda ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsanız, sizlere bu konuda yardımcı olmak isteriz. Öncelikle telefonun açıkken şarj olmaması ve kapatılması gerekmesi önemli bir sorundur. Ortaya çıkan şarj problemi yazılımdan kaynaklanabileceği gibi donanımsal bir sorun da olabilir. Yani telefon şarj olmuyor ve şarj olması için kapatılması gerekiyor ise bu durumun donanım ve yazlım olmak üzere iki farklı nedeni olabilir. Özellikle bazı telefon modellerinde yaşana bu problemin işletim sistemi güncellemesinden sonra kaynaklandığı düşünülmektedir. Bazen de şarj soketinden şüphe edilse de telefonun kapalı halde şarj alması bu ihtimali geri planda bırakmaktadır.

Telefon açıkken şarj olmuyor sorunu için ilk olarak dikkat edilmesi gerekenler arasında işletim sisteminin güncel tutulması yer almaktadır. Çünkü işletim sistemleri genelde güncelleme ile yaşanan şarj problemlerini çözebilmektedir. Bunun dışında şarj soketini kontrol etmek ve temizlemek de yine yapılması gerekenler arasında karşımıza çıkar. Telefonun açıkken şarj olmaması ve kapatılması gerektiği durumların yanı sıra telefon şarj oluyor ama dolmuyor gibi sorunların da çok sık görüldüğünü söylemekte fayda vardır. Böyle bir sorun da yine şarj problemleri arasında karşımıza çıkar ve yaşanan sorunun nedeni yazılım ya da donanım kaynaklı olabilir. Bu yüzden çözüm konusunda her iki kategoride de değerlendirme yapılması gerekir.

Telefon Açıkken Şarj Olmuyor Sorunu İçin Çözüm Yöntemleri

Telefon kullanıcıları arasında her ne kadar farklı bir sorun gibi gözükse de telefonların açıkken şarj olmaması için çeşitli çözüm yöntemleri vardır. Bazı uygulamalar ile yaşanan bu soruna kısa sürede çözüm bulmak ve telefonu normal haline getirmek mümkündür. Eğer siz de telefon açıkken şarj olmuyor kapalıyken oluyor diyorsanız, hemen sizlere sunacağımız yöntemleri uygulayın ve sonuçlarını daha yakından görün.

  • Öncelikle telefonu yeniden başlatarak sorunu çözmeye çalışın.
  • Daha sonra hem şarj adaptörünü hem de kablosunu kontrol edin.
  • İşletim sisteminin en son sürümüne güncelleyin.
  • Şarj soketinin içerisini yumuşak bir fırça kullanarak temizleyin.
  • Telefonu şarja taktığınız prizin tam olarak çalıştığından emin olun.
  • Sistem kaynaklı bir sorun olma ihtimalini de göz önünde bulundurun ve telefona reset atın.
  • Eğer hala sorun düzelmediyse telefonun farklı bir aksamında donanım kaynaklı bir sorun olması mümkündür. Böyle bir durumda ise kesinlikle uzman kişilerden profesyonel bir destek alın.

Genel olarak şarj problemlerinde uzman ve profesyonel kişilerden yardım almakta fayda vardır. Ancak özellikle donanım kaynaklı problemler için profesyonel destek alınması tavsiye edilir. Aksi halde telefonda farklı donanımların zarar görmesi ve daha ciddi sorunların oluşması mümkündür. Bu nedenle eğer telefonunuzda yaşadığınız sorun herhangi bir donanım nedeni ile ortaya çıkmış ise çözüm konusunda işini bilen kişilerden yardım almakta fayda vardır.

Telefon Açıkken Şarj Olmuyor Sorunu Garantiye Girer Mi?

Garanti hizmetleri sağladığı avantajlar ile her kullanıcı tarafından önemsenen uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkar. Telefonun açıkken şarj olmadığı durumlarda garanti kapsamına girmesi içinse öncelikle kullanıcı hatası olup olmadığına bakılır. Eğer bir kullanıcı hatası varsa tamir ve onarım hizmetleri ücretli bir şekilde yapılır. Kullanıcıdan kaynaklı bir durum olmaması halinde ise tamir garanti kapsamında gerçekleştirilir ve ücret talep edilmez. Telefonlarda yaşanan sorunların garanti kapsamında hizmete girmesinde en fazla dikkat edilen kullanıcı hatalarıdır. Çünkü firmalar kullanıcı hatalarını çoğu zaman garanti kapsamına almaz ve ücretli bir şekilde destek sunar.

Telefon Açıkken Şarj Olmuyor Sorununa Profesyonel Çözümler

Sektörün öne çıkan telefon servisleri arasında yer alan firmamız, siz müşterileri için hızlı ve güvenilir hizmetlerin en doğru adresidir. Firmamız, sektörde uygun fiyatlı ve kaliteli çalışmaları ile önemli bir konumda yer alır. Uzman ve deneyimli teknisyenlerinin yanı sıra son teknoloji ekipmanları ile telefonlarınızda istenmedik sorunlar yaşamanıza izin vermez. Ayrıca tüm çalışmalarında parça ve işçilik garantisi sunar ve bu şekilde aldığınız hizmet sonrasında sizlere güvence verir. Diğer yandan firmamız, şarj problemleri başta olmak üzere telefonlarınızda yaşadığınız tüm sorunlarda sizlere yardımcı olur. Siz de bu konuda profesyonel çözümler arıyorsanız, daha fazla zaman kaybetmeden hemen bizimle iletişime geçin ve sizlere en kısa süre içerisinde yardımcı olalım.

2 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
8 Yorum
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aylin ersan
Aylin ersan
3 yıl önce

Yazdığınız bu yazıda şarj olmama sorununa kesin çözüm buldum teşekkürler

esra
esra
3 yıl önce

çok faydalı oldu teşekkürler başarılarınızın devamını dilerim

dilara
dilara
3 yıl önce

kesin çözüm hangisi

Ahmet Burak
Ahmet Burak
2 yıl önce

Valla benim telefonda da benzer sorun var güncellemelerden sonra çıkıyor, kendi kendine çözülüyor şu ana kadar 3 kere falan oldu dönem dönem bazı çabuk bazen uzun süre sonra düzeliyor. Kapalıyken şarja takıp açınca şarj olmaya devam ediyor fakat çıkarıp tekrar takınca şarj olmuyor.

Kaks
Kaks
1 yıl önce
Reply to  Ahmet Burak

Reis düzeldimi sorunun aynı sıkıntı bendede var

Süleyman
1 yıl önce
Reply to  Ahmet Burak

Ne yaptın da oldu knk

Zafer
Zafer
1 yıl önce

Benim lenovo zuk z2 de durum daha ilginç. Boatloader açık olduğundan telefon şarj kablosunu takınca kapalıyken açılıyor. Bu kilit açık telefonlarda normalde böyle. Geçenlerde şarj almamaya başladı. Zaten şarj olurken çok ısınıyordu. Sonra farkettim ki boatloader ekranında başlarken durdurunca restore recovery vs yazan kısımda bırakınca ekran açık olsa da yavaş yavaş doluyo. 24 saatte %70 lere kadar doluyor ama telefon açılınca şarj olmuyor. Sıfırladım yeniden kurdum aynı durum. Bide pili değişip deneyeceğim.